Špenátový Quiche

Korpus:
100g rozpuštěného českého másla
5 lžic studené vody
1 lžíce medu
½ hrnku ovesných vloček (bezlepkových) drcených
¾ pohankové mouky
½ lžíce himalájské soli
Náplň:
Jedno balení listového špenátu
Sýr Cottage (jedno balení 150g)
50g sýru Eidam 30%
2 celá vejce od domácích slepiček
3 stroužky česneku
Jedna střední cibule
3 střední žampiony (nakrájené na plátky)
20g ghí
Sůl, pepř, římský kmín
Jednu hrst Parmazánu
Postup přípravy:
V míse smícháme všechny suroviny na přípravu korpusu. Máslo musí být povolené. Vše vypracujeme do mírně mazlavé hmoty a zpracujeme až přímo na mísu (vytvaruji jako plastelínu). Korpus dáme na 10min do trouby a pečeme při teplotě 180C.
Na ghi osmahneme na plátky nakrájenou cibulku přidáme na plátky česnek a hříbky. Vše osolíme, opepříme a dáme římský kmín. Na druhé pánvi (já dělám) špenát a ten také osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek.
V míse smícháme sýr Cottage, dvě vejce, sýr Eidam 30% a špenát. Postupně klademe na korpus namíchanou směs a až poté na ni klademe hříbky s cibulkou a česnekem.
Vše zapečeme při 180% asi 20min. Necháme vychladnout a podáváme s listovým salátem.
Dobrou chuť … je to mňamka :-)